• uudis940x350_03
  • uudis940x350_03

Toimivia ja tyylikkäitä tiloja joissa viihdytään!

  • Omakotitalot
  • Vapaa-ajan asunnot
  • Rantasaunat
  • Muutokset sekä perusparannukset

Olemme kehittäneet uudistalojen arkkitehtisuunnittelupalvelustamme mahdollisimman helpon ja tehokkaan tavan lähteä toteuttamaan asiakkaan tarpeen mukaista toimivaa ja tyylikästä taloa. Kolmen kokouksen ja suunnitteluprosessin kautta tuotetaan valmiit tarjouspyyntöasiakirjat, joilla toteutukselle pystytään hakemaan toteuttaja sekä saamaan tiedot kustannuksista.

Materiaalista tuotetaan sähköisen aineiston lisäksi fyysinen A4-kokoinen työkirja, mikä on asiakkaan työkalu hankkeen eteenpäin viemisessä, esittelemisessä sekä oman tulevan unelmatalon uudestaan ja uudestaan tutkimisessa.

 

Miksi tehdä varta vasten minulle suunniteltu talo?

Hyvän suunnittelun kustannukset kokonaisuudesta maksavat itsensä moninkertaisesti takaisin paremmin sinulle sopivina tiloina, sujuvampana arkena ja arvokkaampina neliöinä jälleenmyytäessä. Suunnittelija on myös kumppanisi läpi koko projektin, jonka tehtävä on huolehtia sinun eduistasi kaikissa rakentamisen vaiheissa. Tyypillisimmillään asiakas on suunnittelijaan yhteydessä myös siitä syystä, ettei valmiista talomalleista tunnu löytyvän itselle mieleistä ulkonäön ja tilojen osalta.

 

Miten oman talon suunnitteluhanke etenee?

Projektiemme eteneminen suunnitellaan aina tapauskohtaisesti ja käydään asiakkaan kanssa läpi ennen suunnittelutoimeksiannon tekemistä, mutta tässä kuvattu tyypilliset vaiheet.

Vaihe 1: Ensimmäinen tapaaminen ja tarjouksen saaminen suunnittelutyöstä
Ensimmäinen kokous pidetään, jotta suunnittelija saa tarvittavat lähtötiedot projektista sekä sen tavoitteista. Kaikki alkuun tiedossa olevat asiat tontin, rakentamistavan, aikataulun sekä budjetin suhteen käydään läpi ja tutustutaan minne rakennusta ollaan sijoittamassa sekä millainen on rakennuksen tuleva käyttö. Mikäli paikasta on valokuvia tai piirustuksia on nämä hyvä ottaa jo tähän kokoukseen mukaan. Ensimmäisessä tapaamisessa läpikäytyjen tietojen pohjalta annamme tarjouksen suunnittelutyölle, mikä sisältää hinnan sekä sunnitteluprojektin vaiheet. Kun olet rauhassa kerennyt tutustumaan tarjoukseen on hyvä kysyä vielä auki kaikki kohdat mitkä ovat saattaneet jäädä epäselviksi sen sisällöstä.

Vaihe 2: Aloituskokous ja suunnittelun käynnistäminen
Kun tarjous on hyväksytty sovitaan ajankohta aloituskokoukselle, mikä on suunnitteluhankkeen tärkein vaihe. Aloituskokouksessa käydään läpi rakennuspaikan erityispiirteet, käyttäjät sekä arjen kulku, toiminnalliset ja tilalliset tavoitteet sekä rakentamisprojektiin liittyvät tavoitteet kokonaisuudessaan. Kokousta varten on syytä varata noin kolme tuntia aikaa ja sen aikana käydään läpi kaikki toiveet viimeisiä yksityiskohtia myöden. Aloituskokouksen aikana suunnittelijalle syntyy pitkä listaus, mitä suunnitteluprosessin kautta aletaan työstämään rakennuksen muotoon. Kokouksen jälkeen on seuraavana vaiheena tontilla käyminen ja sen dokumentointi suunnittelua varten.

Vaihe 3: Luonnosuunnitelmien läpikäyminen ja tarkennukset niihin
Suunnittelun alkuvaiheessaan kun kokonaisuudesta on valmiina ensimmäiset luonnokset sekä havainnekuvia yleisestä ilmeestä, käydään nämä läpi asiakkaan kanssa. Esiin tulleista vaihtoehdoista valitaan yhdessä parhaimmat jatkotyöstettäviksi ja samalla tarkistetaan, että talon tunnelman osalta ollaan menossa asiakkaan toivomaan suuntaan. Perusteellisen aloituskokouksen jäljiltä tässä työvaiheessa on ratkaisut yleensä helppo tehdä, mutta aina myös jotain uutta löytyy kun rakennusta päästään käymään läpi jo lähempänä sen lopullista muotoa. Suunnitelmista valittua versiota aletaan seuraavaksi mitoittamaan ja tarkentamaan valmiiden tarjouspyyntökuvien suuntaan.

Vaihe 4: Lopullisten mitoitettujen suunnitelmien läpikäyminen ja tarjousten pyytäminen toteutukselle
Kun tarvittavat muutokset lopullisiin piirustuksiin on tehty, toteutaan niistä lopullinen tarjouspyyntökuvasarja. Näihin piirustuksiin kuuluu asemapiirutus tontista, pohjapiirustukset kerroksista, leikkaukspiirustukset sekä julkisivupiirustukset. Piirustusten liitteeksi tyypillisesti tehdään tässä vaiheessa myös alustava rakentamistapaohje, missä on kuvattu urakoitsijaa varten keskeisimmät tiedot materiaalien ja rakentamistavan osalta. Lopulliset piirustukset ovat yhtenä pdf-tiedostona siinä muodossa, että niiden avulla voi suoraan kysyä tarjouksia toteutukselle.

 

Miten hanke alkuun?

Ensimmäinen vaihe on olla yhteydessä suunnittelijaan, yhteystietomme ovat täällä. Oman projektin pääkohdat voi kertoa joko puhelimitse tai sähköpostitse ja alkuun pääsemiseksi riittää hyvin alustavat tiedot, joita ovat tontin sijainti, suunniteltavan talon tarkoitus ja alustava kokoarvio sekä millä aikataululla projektia olisi aikomuksissa käynnistää.

Projekti voi olla vasta hyvin alustavassa vaiheessaan ensimmäisen yhteydenoton tekemiseksi eikä haittaa vaikka tulevasta unelmatalostaan ei olisi vielä syntynytkään näkemystä tilojen tai ulkomuodon osalta – nämä kerkeää hyvin tarkentumaan varsinaisen suunnittelun alkaessa suunnittelijan avustuksella.

avainsanat: uudistalon arkkitehtisuunnittelu hinta omakotitalon arkkitehtisuunnittelu hinta uudistalo suunnittelu arkkitehtikuvat arkkitehtipiirustukset arkkitehtitoimisto arkkitehti omakotitalon suunnittelu rantasaunan suunnittelu sauna suunnittelu mökin suunnittelu vapaa-ajan asunto arkkitehtisuunnittelu

ESIMERKKIHINTOJA:

Omakotitalo 200m2
alk. 5.600 Eur + alv

Rantasauna 40m2
alk. 2.700 Eur + alv
 


OTA YHTEYTTÄ!

Lisätiedot, tarjouspyynnöt:
Otso Virtanen
otso@arkhelsinki.fi
040 700 6677
 


LISÄTIETOJA

Hinnat & hankinta

Tarjouspyyntölomake
 


ESITTELYPROJEKTEJA

TK_004

TB_001

DT_003

SV_001

katso kaikki esittelyprojektit >>>